Børnehuset Nathanael

Børnehuset Nathanael

Holmbladsgade 21, 2300 Københavns S

Tlf: 32 54 28 38


Åbningstid 6:45 – 17:00 fredag 6:45 – 16:30

Institutionen har plads til 12 vuggestuebørn og 24 børnehavebørn (3-6 år).


Daglig leder: Anne Marie Frandsen


Børnehuset Nathanael er en afdeling af Børnehusene Nathanael og Sundbyvester.


Find os på Københavns Kommunes hjemmeside



Børnehuset Nathanael

Vi har:

1 vuggestue (12 børn)

1 børnehavestue (24 børn)

Faste voksne - få vikarer

Egen legeplads med legehus, gynger, sandkasse og stort klatrestativ


I vores hus kender alle hinanden, og den fælles begejstring for børnene er centralt for vores samvær – uanset om man er forælder, pædagog, leder eller rengøringshjælp. Vi ser det som et fælles ansvar at skabe en god hverdag for børnene. Vi kan lide at være sammen, og både børn og voksne passer på hinanden.


Vores værdigrundlag tager udgangspunkt i Serviceloven og kommunens værdier: Respekt – ligeværdighed – dialog – tillid. Vores pædagogiske arbejde bygger på disse værdier, samt værdier som selvværd – hensyntagen til andre – selvstændighed – tolerance.

 

Børnehuset Nathanael - legehuse

Institutionens målsætning er at tage udgangspunkt i, hvor det enkelte barn er i dets udvikling og møde barnet der. I praksis betyder det, at vi arbejder med den anerkendende pædagogik. Dvs., at vi så vidt muligt prøver at tage udgangspunkt i det, barnet er optaget af. Omsorg, tryghed og stabilitet er nøgleord for udviklingen af harmoniske børn med højt selvværd. Her er nærværende, velkendte voksne, der kan vejlede og træde til i de situationer, barnet ikke selv magter fx i legerelationer og i aktiviteter, hvor barnet er tilbageholdende, afgørende. Derfor er vi også glade for, at store dele af personalet har været hos os i rigtig mange år, og at vi har mulighed for at have faste vikarer, som børnene husker fra gang til gang.

 

I det daglige prioriterer vi legen højt, da vi mener legen er vigtig for opbyggelse af venskaber, til udvikling af fantasi og sociale kompetencer og meget mere. Herudover har vi forskellige tilbagevendende aktiviteter som fx rytmik – nogle gange med en ekstern rytmikpædagog. Hvert efterår og forår har børnehavegruppen en ”skovuge”, og til årets gang hører også flere fester med forældredeltagelse. I dagligdagen tager vi ofte på små ture eller forsøger på anden vis at give børnene oplevelser både indenfor og udenfor husets rammer. Hverdagen skal være både hyggelig, spændende, stimulerende og lærerig.

Mad og spisning

Institutionen sørger for fuld forplejning til vuggestuebørnene. Maden er 85 procent økologisk.

Børnehavebørnene tilbydes morgenmad, hvis de kommer inden kl. 8.30 og et eftermiddagsmåltid med brød. Til frokost spiser de madpakker, som medbringes hjemmefra.

Madpakker:

Madpakken er vigtig for børnene. Maden er grundlæggende for, hvor meget energi barnet har. Det er vigtigt, at madpakkens indhold er varieret. I kan sagtens give barnet grønt og frugt med i madpakken. Det er vigtigt, at barnet får groft brød, så maven har noget at arbejde med. I kan også variere madpakken ved at give barnet rester fra aftensmaden, forårsruller, pasta/risret osv.

Mad vi ikke ønsker er: små yoghurter, mælkesnitter, kiks, al slags slik og tyggegummi. Alt dette har et stort sukkerindhold, og det giver ikke barnet energi til en hel dag. Hvis du synes, at dit barn skal have disse ting, kan I måske hygge jer med det derhjemme, men institutionen ønsker det ikke medbragt i madpakken.


Der er mulighed for at medbringe mad til omdeling i forbindelse med fødselsdage. Insitutionen opfordrer til et lavt sukkerindhold. Se Sund og dejlig mad for inspiration.

Besøg os

Vi viser interesserede rundt den 1. og 3. mandag i måneden kl. ca. 9:30.

Ring på forhånd og lav en aftale.


OBS: Hvis du skal ringe til vuggestuen, så gør det helst mellem kl. 12:30 og 14:00 - så sover børnene, og vi har bedre tid til at snakke.

Pædagogik og Personale

Læs mere her...


En forælder siger:

"Vi var lidt bekymrede for, hvordan livet i daginstitution ville blive for vores lille dreng, som hverken var begyndt at kravle eller gå som 1-årig og ej heller brød sig synderligt om at sove lure og protesterede med højlydt gråd. Ville det blive på den hårde måde, at den lille følsomme fyr skulle falde ind i institutionens rytme? Hovedet var fyldt af skrækindjagende historier fra pressen om store institutioner med for presset et pædagogisk personale.


Det viste sig hurtigt, at vores bekymringer blev gjort til skamme. Vi blev mødt med en umiddelbar hjertevarme og anerkendelse af vores søn. Der var et nærvær, som også omfattede os. Alle bød og velkommen og vi kom hurtigt til at kende både personale, børn og forældre. Vi følte os som alt andet end et nummer i rækken.


Konkret betød dette pæadgogiske og menneskelige overskud, at vi fx havde sønnikes egen barnevogn med det første stykke tid, da pædagogerne insiterede på, at han ikke skulle sove i krybberne, før end han ikke var tryg ved det. Efter kort tid sov han tryg og glad sine lure i barnevognen - hvilket vi ellers ikke selv havde lykkes med - og siden i krybben. Vi havde en god snak dagligt, og blev inddraget i beslutninger om at tage det næste skridt.


På et tidspunkt nævnte vi, at vi oplevede vores søn som overstimuleret, hvilket resulterede i grådanfald, når vi nåede hjem om eftermiddagen. Til vores store overraskelse reagerede vuggestuepædagogerne med straks at dele børnene op i mindre grupper, så han ikke skulle forholde sig til dem alle på én gang. Efter et par uger var han klar til den store gruppe igen.


Vi fik lynhurtigt stor respekt for det pædagogiske arbejde i Børnehuset, og kan varmt anbefale stedet. Vores søn går nu i Børnehuset Nathanaels børnehave, og selvsagt går lillesøster i samme institution - også selvom vi er flyttet et godt stykke væk i mellemtiden."

Tilbagevendende begivenheder:


Februar:

Institutionens fødselsdag 11/2 1958

Fastelavn


Marts:

Påskegudstjeneste/ trille påskeæg/ påskefrokost


Maj:

Skovuge

Forårsfest


Juni:

Bondegårdstur


September:

Gensyn med gamle børn

Idrætsdag


Oktober:

Forældremøde og generalforsamling

Skovuge


December:

Luciaoptog

Julefest